Wandeltour

0
Prijs
17,50€
Prijs
17,50€
Naam*
E-mailadres*
Uw vraag*
* Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden en privacybeleid.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1683


Waarom Sevilla Sights?

  • Nederlandssprekende gidsen
  • Kleine groepen (maximaal 10 personen)
  • Beste prijsgarantie
  • Vollop persoonlijke aandacht
  • Beoordeeld met 5 * door TripAdvisor


Vragen?

Stuur een mail, Whatsapp of bel mij voor meer info:

+34 639 42 96 63

info@sevillasights.com

Wandeltour Sevilla

Met een Nederlandstalige gids op plekjes komen waar je normaal niet zou komen en de legendes en de historie horen maakt een bezoek aan de stad toch net even anders.

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië heeft veel verschillende gezichten. Iedere wijk heeft z’n eigen charme. Het historisch centrum met de Kathedraal en het Alcázar, de Joodse wijk met de pittoreske straatjes, el Arenal met de stierenvechtersarena La Maestranza en natuurlijk de oude volkswijk Triana waar o.a. de flamenco vandaan komt.

De geur van oranjebloesem die overal in Sevilla te ruiken is aan het begin van de lente. Een geur die moeilijk te beschrijven is. Het beste is dat persoonlijk te ervaren.

Enthousiast over deze tour?
De wandeltour Sevilla van Sevilla Sights is geheel zonder reserveringskosten en snel online te boeken. 

Reserveer een plekje voor deze geweldige rondleiding door Sevilla, de hoofdstad van Andalusië!

Trefpunt

Stierenvechtersarena La Maestranza

Paseo de Colon s/n

Aanvang

Tour start om 11 uur. Je wordt geacht 10 minuten vóór aanvang aanwezig te zijn.

Prijs is inclusief

  • Nederlandssprekende gids
  • Tourist info
Route

Stierenvechtersarena La Maestranza

Om 11 uur start de wandeltour vanaf de stierenvechtersarena La Maestranza. 

De Plaza de Toros van Sevilla is de grootste en belangrijkste arena voor stierenvechten in Spanje. De volledige naam van de arena luidt La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla. De spraakmakende arena is in 1758 ontworpen

De Kathedraal

We lopen enkele minuten door het centrum van de stad en komen bij Calle Alemanes bij de uitgang van de Kathedraal, La Puerta del Perdón. Over het geheel genomen zien we een reliëf waarin het een moment uit de bijbel weergeeft van de verdrijving van de kooplieden uit de tempel.

Patio de los Naranjos

Bij de Puerta del Perdón kunnen we een klein stukje binnenlopen en zien dan El Patio de los Naranjos.

De tuin van de sinaasappelbomen. De naam zegt al genoeg. Deze binnenplaats staat vol met sinaaslappelbomen. Dit was oorspronkelijk de waspatio van de Moskee.

We lopen de poort uit en gaan richting Barrio Santa Cruz.

Santa Cruz

We lopen langs de oude vestingmuur van het paleis Alcázar richting Barrio Santa Cruz. Via Plaza de la Alianza komen we door een heel smal steegje uit op Plaza Doña Elvira van de voormalige joodse wijk Santa Cruz. Deze wijk is het vroegere joodse deel van de stad en het vertegenwoordigt nu alles dat typisch Andalusisch is.

We slenteren door de pittoreske steegjes van de wijk en komen bij de tuinen die vroeger tot het paleis behoorden. Jardines de Murillo waar ook opnames zijn geweest van Game of Thrones.

Jardines de Murillo

Één van de mooiste plekken om te wandelen in Sevilla zijn de tuinen die naar de Sevillaanse schilder genoemd zijn, Bartolomé Murillo, nl. Jardines de Murillo. Een ruimte die in die tijd werd ingenomen door de tuinen van het Real Alcázar. De tuinen werden in 1911 ontworpen.

We lopen de tuinen uit en komen bij de voormalige tabaksfabriek Fabrica Real de Tabacos. Een rechthoekig gebouw omgeven door een gracht, waar nu het hoofdkantoor van de Universiteit van Sevilla te vinden is. Van hieruit lopen we naar het grote Maria Luisa Park om de Plaza de España te bewonderen.

Plaza de España

We lopen langs een groot paviljoen van de wereldtentoonstelling van 1929. In dit paviljoen bevindt zich nu het Consulaat van Portugal.

We lopen een stukje het Maria Luisa Park in. Een park van 38 ha. om naar de Plaza de España te gaan,  het visitekaartje van Sevilla. Een must-see als je Sevilla bezoekt. 

Hier heb je de keuze om rustig rond te kijken of mee terug te lopen naar het beginpunt de Stierenvechtersarena La Maestranza.

Foto's