Pelgrimstocht naar El Quema

0
Prijs
30,00€
Prijs
30,00€
Naam*
E-mailadres*
Uw vraag*
* Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden en privacybeleid.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1557


Waarom Sevilla Sights?

  • Nederlandssprekende gidsen
  • Kleine groepen (maximaal 10 personen)
  • Beste prijsgarantie
  • Vollop persoonlijke aandacht
  • Beoordeeld met 5 * door TripAdvisor


Vragen?

Stuur een mail, Whatsapp of bel mij voor meer info:

+34 639 42 96 63

info@sevillasights.com

Pelgrimstocht naar El Quema

Zeven weken na Pasen bezoeken pelgrims van meer dan honderd Andalusische broederschappen de Ermita del Rocío, een kerk uit 1964 en de thuisbasis van Nuestra Señora del Rocío (Onze Lieve Vrouw van El Rocío). Het is een feest ter ere van de Heilige maagd Rocío.

Sevilla is net als vele andere steden en dorpen actief betrokken bij deze pelgrimstocht (romería) waarbij pelgrims te voet, te paard of met een traktor die een kar trekt, achter een ossekar lopen die naar de bedevaartsplek El Rocío trekt. Deze ossekar draagt een afbeelding van de maagd van hun broederschap.

Gedurende één week komen er pelgrims uit heel Spanje feestend naar de heilige plek. Iedereen heeft speciale kleding aan. Dames dragen lange rokken of jurken met daaronder laarzen. Mannen dragen een hoed, een opgerolde zakdoek om de nek en een ketting van hun broederschap. Men heeft eten en drinken mee en er worden Sevillanas gedanst. In Sevilla kun je het vertrek en de aankomst van meerdere broederschappen bijwonen.

Sevilla Sights heeft als enige een speciale Pelgrimstocht naar El Quema. El Quema is een plas waar alle broederschappen door gaan. Het is een emotioneel moment. in de plas El Quema blijven ze in het water staan. Als eenmaal de ossekar met het beeld van hun broederschap in het water staat beginnen ze allemaal hardop te bidden. Alle mannen, ook die te paard gaan, houden hun hoed tegen hun borst en iedereen bidt uit volle borst kijkend naar hun maagd. Aan het einde van het gebed hoor je iemand roepen “VIVA LA VIRGEN DEL ROCÍO, VIVA LA BLANCA PALOMA” iedereen antwoordt luid “VIVA”.

Op deze plek worden de mensen die voor het eerst deze pelgrimstocht maken gedoopt en krijgen ze een toepasselijke naam.

Naast de plas El Quema staan mensen te kijken naar alle broederschappen die voorbij komen. Je ziet veel emotie op de gezichten. Ook wordt er veel gedanst terwijl men wacht op de volgende broederschap die ook weer door El Quema gaat.

Om bij El Quema te komen gaat Sevilla Sights met een speciale kar waar maximaal 16 personen op kunnen door een beschermd natuurgebied waar slechts 1 bedrijf met vergunning door mag. Met dit bedrijf werkt Sevilla Sights samen om de mensen dit unieke gebeuren te laten zien. De rit op de kar duurt ca. 30-45 minuten. Onderweg wordt gezorgd voor enkele drankjes.

Eenmaal bij El Quema aangekomen mengen we ons tussen de locals en wordt er gezorgt voor hapjes en drankjes terwijl we naar deze speciale gebeurtenis kijken.

Boek deze unieke tour op tijd. Er kunnen slechts 16 personen mee. Vol is vol!

Trefpunt

 Centro de visitantes Guadiamar

Ctra. antigua Aznalcázar-Pilas, km 0, 2, 41849 Aznalcázar, Sevilla

Vertrektijd

Op aanvraag

Prijs is inclusief

  • Nederlandssprekende gids
  • Vervoer op kar door beschermd natuurreservaat
  • Drankje tijdens vervoer
  • Piknik op plek van bestemming
Foto's