Over Sevilla

Sevilla is een pittoreske en prachtige plek.

In de architectuur van Sevilla zijn de beschavingen opgenomen van diegenen die de stad hebben bewoond, met een zeer belangrijke monumentale rijkdom aan invloeden van Romeinen, Visigoten, Arabieren, Europese bewegingen, rationalisme, modernisme en Andalusische regionalisme.

Stijlen zoals Gothisch, Mudejar, Renaissance, Barok, Neoclassicisme en romantiek zijn te zien in het historisch-artistieke erfgoed van Sevilla.

Het historish centrum is de grootste in Spanje en een van de drie grootste in heel Europa, samen met die van Venetië en Genua.

Het historische en monumentale erfgoed en de verschillende schilderachtige en culturele ruimtes vormen het in een stad die nationaal en internationaal toerisme ontvangt.

Een van de meest representatieve monumenten zijn de kathedraal (waaronder de Giralda), de Alcazar, het Indisch Museum en de Gouden Toren, waarvan de eerste drie zijn uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco in 1987.

Het klimaat is één van de meest gewaardeerde attracties van Sevilla, met ongeveer 300 dagen zon per jaar. Pasen en de Feria de Sevilla in April, flamenco, de onvergelijkbare gastronomie, sport- en vrijetijdsaanbieding maken Sevilla tot één van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld.

Sevilla is gelegen in de gelijknamige provincie in het zuiden van Spanje en is tevens de hoofdstad van de autonome regio Andalusië. De stad heeft een oppervlakte van maar 140 vierkante kilometer waar zo’n 700.000 mensen wonen. Dit betekend dat er gemiddeld zo’n 5.000 mensen per vierkante kilometer woonachtig zijn.

Zie onze Sevilla Tours

Klik hier

Zie onze Groepsarrangementen

Klik hier

Waarom Sevilla Sights?

 • Nederlandssprekende gidsen
 • Kleine groepen (maximaal 10 personen)
 • Beste prijsgarantie
 • Vollop persoonlijke aandacht
 • Beoordeeld met 5 * door TripAdvisor

Customer Reviews

 • Fietsen in Sevilla? Ga met Sevilla Sights

  “Samen met mijn dochter en Dolores en hoe later het wordt dan zie je alle mooie plekjes van Sevilla mooi uitgelicht. Dolores weet veel van Sevilla en is er trots op om háár Sevilla aan ons Nederlanders te laten zien. Echt een aanrader.”

   

  Margriet69 - juli 2020
 • Fantastische fietstocht!

  “Gisteren hebben wij de fietstocht gedaan onder leiding van Mandy. Fijne,duidelijke,spontane uitleg! Fijne fietsen en we werden door Mandy echt meegenomen door het TOP Sevilla!”

  Floor P - maart 2020
 • Sevilla verkennen per fiets

  “We zijn ons ‘weekendje Sevilla’ begonnen met een fietstocht. Dolores heeft ons alle highlights van de stad laten zien en (achtergrond)informatie gegeven. Als Nederlandse Spaanse (of toch Spaanse Nederlandse ;-)) heeft ze ons een goede kennismaking met Sevilla gegeven. Dank!

  Kortom: een absolute aanrader om een eerste indruk van Sevilla te krijgen.”

  SAFORT - februari 2020
 • Fantastische tour door Sevilla

  “Super leuke fietstocht gedaan door het prachtige Sevilla. Dolores is een erg aardige en gezellige gids!”

  Pieter V - januari 2020