Over Sevilla

Sevilla is een adembenemend mooie stad.

In de architectuur van Sevilla zijn de beschavingen terug te vinden van degenen die de stad hebben bewoond, met een zeer belangrijke monumentale rijkdom aan invloeden van Romeinen, Visigoten, Arabieren, Europese bewegingen, rationalisme, modernisme en Andalusisch regionalisme.

Stijlen zoals gotisch, mudejar, renaissance, barok, neoclassicisme en romantiek zijn ruim vertegenwoordigd in het historisch-artistieke erfgoed van Sevilla.

Het oude centrum is het grootste in Spanje en samen met die van Venetië en Genua, één van de drie grootste in heel Europa.

Het monumentale erfgoed en de verschillende schilderachtige en culturele plekken vormen het tot een stad die nationaal en internationaal toerisme ontvangt.

De meest bekende monumenten zijn de Kathedraal met de Giralda, het Alcázar, het Archivo de Indias en de Torre del Oro, waarvan de eerste drie in 1987 zijn uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

Met ongeveer 300 dagen zon per jaar is het klimaat één van de attracties van Sevilla. In het voorjaar geurt de stad heerlijk naar het aroma van de oranjebloesem (azahar). In Sevilla staan maar liefst ca. 40.000 sinaasappelbomen, wat voor ruim 5 miljoen kilo sinaasappels zorgt. La naranja amarga (bittere sinaasappel) wordt oorspronkelijk gebruikt voor het maken van o.a. mermelada, maar sinds kort worden ze ook gebruikt voor het opwekken van schone energie.

De Semana Santa (Pasen) en de Feria de Sevilla in april, de flamenco, de onvergelijkbare gastronomie en het sport- en vrijetijdsaanbod maken Sevilla tot één van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld.

Sevilla is gelegen in de gelijknamige provincie in het zuiden van Spanje en is tevens de hoofdstad van de autonome regio Andalusië. De stad heeft een oppervlakte van maar 140 vierkante kilometer waar zo’n 700.000 mensen wonen. Dit betekent dat er gemiddeld zo’n 5.000 mensen per vierkante kilometer woonachtig zijn.

 

Zie onze Sevilla Tours

Klik hier

Zie onze Groepsarrangementen

Klik hier

Waarom Sevilla Sights?

 • Nederlandssprekende gidsen
 • Kleine groepen (maximaal 10 personen)
 • Beste prijsgarantie
 • Vollop persoonlijke aandacht
 • Beoordeeld met 5 * door TripAdvisor

Customer Reviews

 • Fietsen in Sevilla? Ga met Sevilla Sights

  “Samen met mijn dochter en Dolores en hoe later het wordt dan zie je alle mooie plekjes van Sevilla mooi uitgelicht. Dolores weet veel van Sevilla en is er trots op om háár Sevilla aan ons Nederlanders te laten zien. Echt een aanrader.”

   

  Margriet69 - juli 2020
 • Fantastische fietstocht!

  “Gisteren hebben wij de fietstocht gedaan onder leiding van Mandy. Fijne,duidelijke,spontane uitleg! Fijne fietsen en we werden door Mandy echt meegenomen door het TOP Sevilla!”

  Floor P - maart 2020
 • Sevilla verkennen per fiets

  “We zijn ons ‘weekendje Sevilla’ begonnen met een fietstocht. Dolores heeft ons alle highlights van de stad laten zien en (achtergrond)informatie gegeven. Als Nederlandse Spaanse (of toch Spaanse Nederlandse ;-)) heeft ze ons een goede kennismaking met Sevilla gegeven. Dank!

  Kortom: een absolute aanrader om een eerste indruk van Sevilla te krijgen.”

  SAFORT - februari 2020
 • Fantastische tour door Sevilla

  “Super leuke fietstocht gedaan door het prachtige Sevilla. Dolores is een erg aardige en gezellige gids!”

  Pieter V - januari 2020