De Giralda

De Giralda is het meest representatieve monument van Sevilla. Er wordt van deze toren gezegd dat het een Mudejar Toren is met een Christelijke kroon. Twee derde van de toren behoorde tot de minaret van de oude moskee uit eind XIIe eeuw. Het bovenste gedeeldte van de toren is toegevoed in reeds Christelijke tijd met 25 klokken, iedere klok genaamd naar een Heilige. Op het hoogste punt vind men “El Giraldillo”, een bronzen standbeeld dat dient als windvaan. Dit standbeeld was het grootse bronzen beeld van de Europese Renaissance.
De Giralda, met een hoogte van 117,5 meter was destijds de hoogste toren van Europa en behoort sinds 1987 tot het werelderfgoed van UNESCO.
De toren heeft geen trappen maar 35 hellingen breed genoeg zodat men vroeger als men de mensen voor het gebed moest roepen, te paard de toren kon beklimmen.

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recente reacties