Game of Thrones

Als je een fan bent van Game of Thrones zijn er verschillende herkenningspunten in het Alcázar van Sevilla te vinden.

Seizoen 5, Episode 2. De vijver van Mercurius.

Tijdens deze aflevering vangen we een glimp op van Dorne terwijl Jaime er naartoe reist om Myrcella weer in veiligheid te brengen in Koningslanding.

De prinses woont in Sunspear op dit punt en is vertroeteld naar Trystane, de erfgenaam van prins Doran Martell. We kunnen de Vijver van Mercurius zien als Ellaria Sand met de prins gaat praten. Als ze vergelding eist voor de moord op haar minnaar (Oberyn Martell).De prins zit op een terras met uitzicht op deze vijver, evenals de Grotto Gallery.

In seizoen 5, Aflevering 6. De baden van María Padilla.

Ellaria Sand ontmoet haar dochters (de beruchte “Zandslangen” door de baden van Lady María de Padilla. Hier beginnen de vrouwen hun wraak te plannen voor de moord op Oberyn Martell. Het is heel toepasselijk dat Ellaria Sand, een voormalige minnares, de ontmoetingsplaats van María de Padilla op zich neemt.

In seizoen 5, aflevering 6, zie je ook het Paviljoen van Carlos V . Deze locatie is waar Jaime myrcella en Trystane confronteert, na het infiltreren in de tuinen. Helaas komen de Zandslangen aan en hinderlaag hem. Zo ontstaat er een korte strijd tot Martell-soldaten beide betrokken partijen arresteren.

In seizoen 5, aflevering 9. De hall van de Ambassadeurs.

Jaime ontmoet Prins Doran in de Hall of Ambassadors om zijn aanwezigheid in het paleis uit te leggen. Jaime onthult dat hij kwam om Myrcella (zijn nichtje / dochter-in ware GoT-stijl) terug te halen na het ontvangen van een dreigend bericht van Dorne. De prins verbindt de punten dat Ellaria Sand duidelijk achter deze bedreiging zit. Zo verleent hij Jaime’s vrijheid en laat hij Myrcella terugkeren naar Koningslanding. Voor deze set hebben ze gordijnen, meubels en planten toegevoegd om het meer op een functionerend paleis te laten lijken.